Adatvédelmi irányelvek

Kik vagyunk

A weboldalunk címe: https://nelzi.hu.

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Kapcsolatfelvételi űrlapok

Kapcsolatfelvételi lapon a névre és emailcímre van csak szükségünk.  Ezt csak a válaszadáshoz használjuk fel. A webáruház regisztrálásakor névre, emailcímre, telefonszámra és lakcímre/szállítási címre van szükség. Ezt kapcsolatfelvételkor és a számlák kiállításához használjuk fel.

Sütik

Ha hozzászólást adsz a honlapodon, bejelentkezve maradhatsz a megadott neved, e-mail-ed és webcímed eltárolásával egy sütiben. A tárolás a te kényelmi célokat szolgálja azért, hogy a következő hozzászóláskor ezeket az adatmezőket ne kelljen kitöltened. Ezeknek a sütiknek a lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be is vagyunk jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Analitika

A látogatottság mérésére a Google Analytics és a WordPress Statistics szolgáltatásokat használjuk. Mind a két szolgáltatás kap adatokat a felhasználó böngészőjére és pozíciójára vonatkozóan, ám ezek csak és kizárólag statisztikai céllal kerülnek a szolgáltatókhoz, semmilyen személyes adatot nem tartalmaznak és az adatok részletes tartalmát még a szolgáltatást igénybe vevő fél sem ismerheti meg.

Ezek a szolgáltatások sütiket is használnak a felhasználók elkülönítése végett, amely szintén nem tárol személyes adatokat.

A létrejött cookie-k: _ga, _gat

Bővebben a Google Analytics adatvédelmi irányelveiről.

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Fizetés és számlázás.

A webáruházban megadott személyes adatokat a fizetési szolgáltatóval (Barion) és a számlázási rendszerrel (billingo.hu) kerül megosztásra: Csehi Jánosné E.V., mint az Adatkezelő szolgáltatásnyújtásával összefüggésben a számlázással kapcsolatos teendőket végző adatfeldolgozó irányában átadja az alábbi adatokat az egyes ügyletekhez kapcsolódó számlázási kötelezettségének teljesítése érdekében: vezetéknév, keresztnév, lakhely, adóazonosító jel.

A Weboldalon található fizetőkaput a Barion Payment Zrt. szolgáltatja.  A Weboldalon történő bankkártyás fizetés során a bankkártya adatokat nem ezen weboldal kezelője és tulajdonosa kapja meg, hanem a Barion Payment Zrt.

Azzal, hogy a Barion Payment Zrt. részére bármely személyes adatodat  átadod, hozzájárulsz ahhoz, hogy az elküldött adatodat a Barion Payment Zrt. a nyilvános Adatvédelmi szabályzatában meghatározottak szerint kezelje. Barion Payment Zrt. az Interneten keresztül és más elektronikus formában hozzá eljuttatott valamennyi adatot ugyanolyan védelemmel kezeli, mintha azokat egyéb úton bocsátották volna rendelkezésére.

A Barion Payment Zrt. tevékenységét a Magyar Nemzeti Bank engedélyével végzi, a 2011-es Elektronikus Pénzről szóló EU direktíva és a 2013. évi CCXXXV. törvény alapján.

MNB Engedély száma: H-EN-I-1064/2013 | MNB E-pénz kibocsátó intézmény azonosító: 25353192
Adatkezelés nyilvántartási száma NAIH-73794/2014

A Barion fejlesztője és üzemeltetője a Barion Payment Zrt. 

Székhely: 1117, Budapest, Infopark sétány 1.
Tel.: +36 1 464 70 70
Fax: +36 1 464 70 80
Ügyfélszolgálat: +36 1 464 70 99
Cégjegyzékszám: 01-10-048552; Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, mint Cégbíróság.

Billingo

Cégnév: Octonull Kft
Székhely: 1085 Budapest, József körút 74. I. em. 6.
Iroda: 8230 Balatonfüred Jókai u 5
Cégjegyzékszám: 01-09-1981177, bejegyezte a Fővárosi Törvényszék cégbírósága
Adószám: 25073364-2-42

Csomagszállítás az ügyfél kérése alapján (GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.)

Továbbított adatok köre: Vásárlók neve, telefonszáma, email címe, irányítószáma, szállítási címe, kapucsengő száma, futár részére megadott üzenet szövege.

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
2351 Alsónémedi
GLS Európa u. 2.
[email protected]
Cégjegyzékszám: 13-09-111755
Adószám: 12369410-2-44
Közösségi adószám: HU12369410

 

Külső adatfeldolgozó: Rackforest Kft (tárhelyszolgáltató)

Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22, 3. em. 3008 a

Adószám: 14671858-2-41

Adatfeldolgozói minőségben az alábbi szolgáltatások kapcsán jár el a Rackforest Kft.: Tárhely (cPanel) szolgáltatás – Tűzfallal védve – Külső backupszerverre van mentve, naponta, 7 napig megőrizve – Rackforest csapata hozzáférhet a tárhelyen tárolt adatokhoz.

 

Könyvelő:

….

Székhely: 

Továbbított adatok köre: Vásárló neve, számlázási címe irányítószámmal, vásárolt termék neve, mennyisége, egységára.

Adattovábbítás célja: könyvelés

További információk

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

A weboldalon tárolt adatok védelme érdekében az oldalt SSL titkosítással láttuk el, így minden kommunikáció titkosított csatornán folyik, harmadik fél nem férhet semmilyen személyes adathoz.